Istoric

Compania noastră furnizează energie românilor încă din 1996.

În actuala configurație de business, compania operează încă din 1996, moment în care Shell Gas a început dezvoltarea operațiunilor sale în România, printr-un joint-venture între Shell Gas (LPG) Holding și Societatea Națională a Petrolului Petrom SA.


De-a lungul anilor, am fost pionieri în dezvoltarea pieței de GPL din România, în dezvoltarea de soluții tehnice de comercializare a Gazului Petrolier Lichefiat.


Suntem compania care a introdus în România, pentru prima dată, butelia cu gardă (cunoscută si sub numele de Butelia Galbenă), sistemul de transport paletizat al buteliilor, îmbutelierea semiautomată pe carusel, skidul monobloc pentru distribuție Autogas către consumatori, instalații complexe de alimentare cu propan a consumatorilor casnici și industriali.


Am continuat sa investim in echipa si in business in general, concentrandu-ne intreaga energie catre satisfacerea clientilor, reusind astfel sa devenim si sa ne mentinem pozitia de lider pe piata de GPL din Romania cu o cota de piata estimata la 30%.

Momente importante în istoria companiei Gaspeco

2013  

- Azi, Gaspeco L&D, în urma unui proces de reorganizare a operațiunilor, cu o nouă echipă de management, continuă să-și consolideze poziția de operator lider în piața de GPL în România;  

- Recertificare GL în conformitate cu SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005, SR OHSAS 18001:2008;

- Martie 2013 - am încheiat un parteneriat strategic pentru aprovizionarea cu GPL Combustibil Auto (Autogas) a altor  52 de skiduri , venind in intimpinarea utilizatorilor de Autogas cu locatii noi, mereu aproape de ei;
- Noua denumire a Petrom LPG SA este Gaspeco L&D SA, continuand sa operam sub aceleasi standarde de calitate si siguranta cu respect fata de client si mediu inconjurator.

2012  
- Reusim sa oferim clientilor nostri servicii de top, si usor de accesat dezvoltandu-ne retea de puncte de vanzare butelii ajungand la peste 7000 de locatii vanzari buletlii la nivel national;  
- Suntem in continuare furnizorul preferat de GPL in sitem mic vrac de catre companii de renune pe piata din Romania, venind in sprijinul lor cu un produs de calitate ce se reflecta in produsele lor finale furnizate pe piata din Romania si nu numai.

2011
- Certificare ISO Cermanischer Lloyd (GL) cu privire la Implementarea Sistemelelor de Management relevante pentru Productie, Imbuteliere și Comercializare LPG, în conformitate cu sistemele BS OHSAS 18001:2007, DIN EN ISO 14001:2009, ISO 9001:2008 (Calitate, Mediu și Sănătate și Siguranță în Muncă);  
- Continuam sa investim in siguranta produselor noastre si implicit in siguranta clientilor nostri dezvoltand campanii de informare despre riscul folosirii necorespunzatoare a sitemelor de racordare a buteliei catre aparatul consumator ( conexiuni tip furtun) sau/si despre obligativitatea folosirii garniturii de etanseizare la fiecare schimbare a buteliei goale cu una plina.


2010  
- Februarie 2010 - are loc implementarea cu succes a sistemului de Management Integrat al operațiunilor comerciale, dezvoltat și adaptat pentru Managementul clienților, Gestiunea Stocurilor (GPL și Butelii), Managementul logistic, Managementul limitelor de credit, Managementul operațiunilor derulate de către agenți (comenzi, note de livrare, confirmare de marcat), Managementul Producției în Stațiile de Îmbuteliere (rezervare de producție, bunurile primite, gestiunea stocurilor, mișcările materiale, inventar).

2009  
- Începând cu ianuarie 2009 operațiunile financiare și de aprovizionare sunt gestionate în sistem de gestionare adaptat nevoilor clientilor nostri permitandu-ne sa fim in permanenta aproape de acesta cu informatii legate de data de livrare, situatii financiare si comerciale.

2008  
- La nivel mondial Shell LTD International isi concentraza intreaga activitate pe exploarare restrangandu-si activitatea din 8 tari dintre care si Romania.Urmare a deciziei Shell LTD International OMV Petrom SA (achiziționează acțiunile Shell Gas din Romania luand astfel fiinta SC Petrom LPG SA  
- Are loc prima extindere majora a retelei de comercializare a buteliilor de aragaz prin aliperea mai multor canale de distributie.

2007  
- A fost construită rampa de verificare tehnică periodică a recipienților de mic vrac, cu deversare ape uzate în stația de epurare Petrobraz.

2005  
- A fost mărită capacitatea de depozitare a stației de îmbuteliere GPL Timișoara cu 2 recipente cilindrice orizontale a 100 mc fiecare, destinate depozitării și livrării de Propan și Autogas către beneficari. 2004  - Din anul 2004, producția de butelii se realizează în stațiile de Îmbuteliere GPL Negoiești și Timișoara.


2003  
- Nov 2003 - Recepția instalației de filtrare montată pe conducta de alimentare a caruselului destinat încărcării automate de Propan în Butelii P10 faza lichid și faza gaz e în stația Negoiești;  
- Nov 2003 – Recepția și punerea în funcțiune a instalației tip skid, pentru injecție metanol în cisterne de transport și distribuție GPL în cadrul rampei auto din stația de îmbuteliere GPL Negoiești;  
- Nov 2003 – Recepția și punerea în funcțiune a unei noi rampe de transvazare GPL în și din vagoane CF.

2000  
- Stația de îmbuteliere Negoiești își mărește capacitatea de depozitare GPL cu 2 vase cilindrice orizontale, cu capacitatea de 200 mc fiecare. Aceste vase sunt destinate optimizării procesului de producție Autogas și mărirea capacității de depozitare Propan.

1997  
- Implementarea, pentru prima dată în România, a sistemului de paletizare automată a buteliilor;  
- A fost introdusă în piața românească noul tip de butelie cu Garda Galbenă – brand Shell Gas;  
- Certificate de garanție.

1996  
- În anul 1996, concernul Shell Gas a început dezvoltarea operațiunilor sale în România, printr-un joint-venture între Shell Gas (LPG) Holding și Societatea Națională a Petrolului Petrom SA.